Over

Deze website is van Hans Woldendorp uit Leiden.

Mijn verzameling omvat glas uit de periode 1920-1980. hoofdzakelijk vazen en schalen uit de volgende landen: België«, Bohemen/Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Scandinavië.

De verzameling richt zich niet op unica, maar op normaal gebruiksglas. Ook ontwerpen die nog voor enkele euro’s te koop zijn, zijn soms van grote schoonheid, maar halen de handboeken vaak  niet. De waarde van afzonderlijke vazen en schalen loopt uiteen van 0 tot 500 euro. In Nederland minder bekende verzamelgebieden die ruimschoots in de verzameling zijn vertegenwoordigd, zijn bijvoorbeeld Peill, Val St Lambert en Tsjechisch persglas.

Het overgrote deel van de verzameling van momenteel zo’n 2000 stuks is wegens ruimtegebrek opgeslagen. Daarom is het de bedoeling een internet-museum te openen en de collectie daarin ten toon te stellen. Misschien komt het ooit nog eens van een echt museum. Met behulp van de website kunnen andere verzamelaars wellicht glas uit hun eigen verzameling herkennen en thuisbrengen. Daarom zijn ook referenties naar de literatuur toegevoegd.

Tips, verbeteringen en andere reacties worden op prijs gesteld via de pagina ‘Contact‘.

Ik verkoop ook glas, dit is te vinden op de pagina ‘Te Koop‘.